Before and After: The Black and White Modern Abode

7/19/2019
Premiere Design Interiors


In my previous blog, I have shared that we worked for around 5 months for the design, technically the approved design was done for less than a month but due to some personal concerns and all the factors that the client has we had to prolong it due to the previous experience he had with another person before me, my predecessor, which explains why it took us longer to block the schedule on both sides.

90% from the existing unit was demolished and implement the design I have created for this unit, rather than having this retained which I would definitely not agree with as it will give me more headache than it should be and good thing that the client has the same thought as well and for not wanting any trace of the previous design to be retained which is fair on my part. During the construction, we have to work around 60 working days to have this implemented that includes some setbacks. Gladly our team was able to get the result the client wanted.


100% in this unit was custom built and made to order, everything was stripped off and we created a new look but similar set-up since its a studio unit which is about 30sqm. The floor plank laminate is from Pergo and at that time we have to wait for around 3-5 weeks for it to arrive from Belgium as they ran out of stocks in Cebu and Manila and no regrets for it was definitely worth the wait. 



The Kitchen and Wardrobe were the first and second batch to be assembled on-site, and all are made of High Gloss Material Board, ad preferred by the client to have a shiny look of the cabinetries as for me, I prefer to have this in white to make the area wider and the lights to reflect from its boards and at night it will be brighter. We had an extended kitchen, aligning it to the wardrobe area, making it more seamless and looking better and the waterfalls synthetic granite in black makes a statement. 



The Kitchen Pantry is fully utilized by using kitchen organizers from Hafele behind those High Gloss white is consistent in this area as well as going towards the dining table/media area. Since the working area is aligned to the main kitchen both have black synthetic granite in waterfalls. 


To utilize further space and the fact that we need a dining area for the family of three, a writing desk and minimal storage for its knick-knacks. We are left to have a floating table made of synthetic granite in white to have a unified look uniting four materials as seen in this area, the high-gloss board, the concrete white gloss paint finish, and the white synthetic table and white baseboard.  Did I say, we made sure to hide all cables that can still be functional? All those wires are now behind the TV. 

I'm glad that despite the client was happy with our results and also able to be on time and meet his requirements, We did this for 60 days, everyone did their best to be on time and working hand-in-hand together. I look forward that this serves as an inspiration for unit owners to hire a licensed interior designer.


Post Comment
Post a Comment